Free Download Welman tytöt (Syysmaa #1) Books

Particularize Out Of Books Welman tytöt (Syysmaa #1)

Title:Welman tytöt (Syysmaa #1)
Author:Anu Holopainen
Book Format:Kovakantinen
Book Edition:First Edition
Pages:Pages: 259 pages
Published:2003 by Karisto
Categories:Fantasy. European Literature. Finnish Literature. Young Adult. Fiction
Free Download Welman tytöt (Syysmaa #1) Books
Welman tytöt (Syysmaa #1) Kovakantinen | Pages: 259 pages
Rating: 3.52 | 168 Users | 7 Reviews

Interpretation Toward Books Welman tytöt (Syysmaa #1)

Adaira, kirjailija Banukin 17-vuotias tytär, saa tuta kovemman kautta Syysmaan ankarat elämänlait isän päättäessä naittaa hänet Samak Tietävälle, joka on irstas, pahamaineinen ja jo yhden vaimon loppuun kuluttanut mies. Tytön itkuinen kapina ei auta, vaan vaunut lähtevät kuljettamaan häntä kohti Samakin kartanoa. Rosvojoukko hyökkää kuitenkin matkalaisten kimppuun, ja Adaira kuljetetaan silmät sidottuina tuntemattomaan Varjolinnaan, missä pitää majaansa syysmaalaisen yhteiskunnan miesvaltaa vastaan kapinoiva naisjoukko – viisi uhmakasta, opinhaluista ja aseenkäyttötaitoista lainsuojatonta johtajanaan voimakastahtoinen Welma.

Nopeasti Adairalle selviää, että naiset ovat Villipihlajan, vanhan kielletyn naisten jumalan, palvojia. Adairakin saa Villipihlajalta salaisen lahjan, joka pelastaa hänet varmalta kiinnijoutumiselta naisten liikkuessa valepuvussa muiden ihmisten joukossa. Ratkaiseva käänne yhteisön elämässä tapahtuu, kun Adairan korviin kantautuu tieto, että Banuk aikoo antaa Samakille vaimoksi Adairan nuoremman sisaren Nenean.

Anu Holopainen on nuorten fantasiafriikkien suosikiksi noussut kirjailija, joka on saanut kiitosta erityisesti Pohjoistuulten maahan sijoittuvasta kirjasarjastaan. Nyt alkavan Syysmaa-sarjan kohderyhmänä ovat hieman varttuneemmat lukijat – imuun joutuu heti ensimmäisessä osassa!

Be Specific About Books Concering Welman tytöt (Syysmaa #1)

Original Title: Welman tytöt
ISBN: 9512344629
Edition Language: Finnish
Series: Syysmaa #1
Characters: Adaira


Rating Out Of Books Welman tytöt (Syysmaa #1)
Ratings: 3.52 From 168 Users | 7 Reviews

Rate Out Of Books Welman tytöt (Syysmaa #1)
Petyin loppuratkaisuun. Muuten olisi voinut antaa enemmänkin tähtiä.

I read this book a long time ago, but I still think it's well written. The author has created bevievable characters and a new world with it's own rules and mythology. Fight between genders and religions is the carrying idea in this book, and it isn't written for small children, but I would recommend it to young people and adults.

Im a Finnish novelist and freelance journalist. Ive written fantasy and scifi for young people since 1996, and my first novel for adults was published in 2010.My first science fiction novel, Molemmin jaloin (With Both Feet), was candidate for the Finlandia Junior Literary Prize in 2006.

Aivan mielettömän iso tasoero kirjailijan aiempiin teoksiin. Erityisesti sarjan ensimmäinen osa on ihan oikeasti kiinnostavaa kotimaista fantasiaa ja myös maailmankuva on paljon freesimpi kuin Sonja-sarjassa, jossa toksinen maskuliinisuus ja seksistiset stereoypiat olivat vielä ihailtuja asioita ja hauskoja läppiä. Syysmaassa on ihan oikeasti kiinnostavaa pohdintaa asioista. Sarja on aika paljon rajumpi mitä ya-kirjallisuuteen luokitellulta odottaisi ja ihan kauhean nuorelle en näitä

Luin Welman tytöt ensimmäisen kerran sen ilmestyessä ja pidin kirjasta kovasti, nyt aion lukea taas koko sarjan. Holopainen kirjoittaa hienosti ja kiinnostavasti, selvästi enemmän nuorille kuin aikuisille mutta silti niin ettei vanhempikaan lukija pitkästy. Teemat naisen asemasta tuntuivat kiinnostavilta nuorena ja kiinnostavat edelleen. Hahmot ovat raikkaita, toimintaa sopivasti ja kirja osaa päättää itsensä niin, että sen voisi hyvin lukea myös itsenäisenä kirjana.



Silloin kun Anu Holopainen alkoi kirjoittaa Syysmaa-sarjaansa, olin jo ohittanut perinteisen fantasian ahmimiskauteni, enkä ole tullut tähän mennessä sitä lukeneeksi, vaikka asia on usein mielessä käynyt. Onneksi aloitin nyt. Welman tytöt on mainio fantasiaseikkailu ja Syysmaa sen verran kiehtova paikka, että jatkan sarjan lukemista innokkaasti. Mutta vähän harmittaa omasta puolestani: Voi että, jos tämä kirja olisi ollut olemassa silloin aikanaan! Juuri tällaisista naispuolisista sankareista

Comments

Popular posts from this blog

Download The Improbability of Love Books For Free